Celartec Helicave borospincék

 Utólag is beépíthető borospince - egy hét alatt! 


   Vörösboros szarvascomb ananászos rizzsel.

 

Gemenci vörösboros szarvascomb

Hozzávalók:

  • szarvascomb 1 kg,
  • apró csont 0,5 kg,forrás: http://web.axelero.hu/kafi50/recept.htm#sertesb
  • vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zellergumó) 25 dkg,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • liszt 10 dkg,
  • szalonna 10 dkg,
  • olaj 1 dl,
  • paradicsompüré 5 dkg,
  • cukor 3 dkg.

Fánkhoz:

  • liszt 50 dkg,
  • tojássárga 4 db,
  • vaj 10 dkg,
  • élesztő 3 dkg,
  • tej 3 dl,

A szarvascombot 3 napig szárazpácban érleljük.
Elkészítjük a barna alaplevet: a feldarabolt csontokat és zöldségeket egy kevés zsíron cukorral, paradicsompürével megpirítjuk. Vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, citromhéjjal, egész borssal és 3-4 órán keresztül főzzük.

A combokat leszárítjuk, szalonnacsíkokkal tűzdeljük, lisztben megforgatjuk, majd forró zsiradékban elősütjük.

Az előzőleg elkészített barna alaplével felöntve sütőben készre pároljuk. Ha a comb puhára párolódott, kiemeljük a párolóléből és száraz barna rántással sűrítjük. Szekszárdi bikavért öntünk hozzá és kiforraljuk a mártást. Az ezt követően átszűrt barnamártás ársonyos, bevonóképes.
Sós kelt tésztából fánkokat sütünk, s ezt adjuk köretként a szarvascombhoz.

(Forrás: http://web.axelero.hu/kafi50/recept.htm#sertesb )

 

  Celartec Kft. Copyright: Celartec Kft. 
     2004 All right reserved! 
  Telefon: +36 30 971 2446  
  Telefax: 06-1-367-6946 e-mail:  info@celartec.hu 
   

 

  Powered by:  B'Ecoland

 

  Designed by: B'Ecoland