Vörösboros szarvascomb ananászos rizzsel. |
Gemenci vörösboros szarvascomb
Hozzávalók:
Fánkhoz:
-
liszt 50 dkg,
-
tojássárga 4 db,
-
vaj 10 dkg,
-
élesztő 3 dkg,
-
tej 3 dl,
-
só
A szarvascombot 3 napig szárazpácban érleljük. Elkészítjük a barna alaplevet: a feldarabolt csontokat és zöldségeket egy kevés zsíron cukorral, paradicsompürével megpirítjuk. Vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, citromhéjjal, egész borssal és 3-4 órán keresztül főzzük.
A combokat leszárítjuk, szalonnacsíkokkal tűzdeljük, lisztben megforgatjuk, majd forró zsiradékban elősütjük.
Az előzőleg elkészített barna alaplével felöntve sütőben készre pároljuk. Ha a comb puhára párolódott, kiemeljük a párolóléből és száraz barna rántással sűrítjük. Szekszárdi bikavért öntünk hozzá és kiforraljuk a mártást. Az ezt követően átszűrt barnamártás ársonyos, bevonóképes. Sós kelt tésztából fánkokat sütünk, s ezt adjuk köretként a szarvascombhoz.
(Forrás: http://web.axelero.hu/kafi50/recept.htm#sertesb ) |
|
|