Celartec Helicave borospincék

 Utólag is beépíthető borospince - egy hét alatt! 


   Vörösboros, gombás vaddisznóragu

 

Vörösboros vaddisznóragú

Hozzávalók 4 személyre:

          • 1 kg vaddisznóhús (lapocka),
          • 5 dl testes vörösbor,
          • 1 nagy fej hagyma,
          • 250 g sárgarépa,
          • 250 g fehérrépa,
          • 30 g paradicsompüré,
          • 2 ek. borecet,
          • 50 g csipkeíz,
          • 30 g liszt,
          • 1 mk. kakukkfű,
          • 2 babérlevél,
          • 2 ek. olaj,
          • só,
          • bors

Elkészítés:

A húst gondosan megtisztítjuk, felkockázzuk, párolásra előkészítjük. Egy mélyebb lábasban felhevítjük az olajat, erős tűzön néhány percig pirítjuk rajta a húst, rádobjuk a finomra vágott hagymát, a megtisztított felkarikázott sárga és fehérrépát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, 1 ek. borecetet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Összekeverjük, mérsékeljük a tüzet felöntjük a vörösborral és fedő alatt pároljuk. Félidőben (kb. 2 óra a teljes párolási idő, a vad korától függően) hozzáadjuk a csipkeízt, és azzal pároljuk tovább.

Ha a hús megpuhult, és a zöldség nem főtt egészen krémszerűvé, "kihalásszuk" a levéből, a babérlevelet kidobjuk, a zöldséget áttörjük - turmixoljuk - hozzáadjuk a kevés vízzel csomómentesre kikevert lisztet, jól kiforraljuk, visszatesszük bele a húsdarabokat, ha szükséges, - a bor savanykásságától függ - borecettel savanyítjuk, még egyszer felforraljuk és máris tálalhatjuk. Burgonyakrokett, párolt rizs, burgonyapüré, rövid makaróni illik hozzá.

 

 

  Celartec Kft. Copyright: Celartec Kft. 
     2004 All right reserved! 
  Telefon: +36 30 971 2446  
  Telefax: 06-1-367-6946 e-mail:  info@celartec.hu 
   

 

  Powered by:  B'Ecoland

 

  Designed by: B'Ecoland