Vörösboros torta
A vörösboros torta különleges desszert vasárnapi ebédeken vagy kiváló meglepetés születésnapokon, ha rendelt torta helyett saját készítésű finomsággal lepjük meg szeretteinket. A következő recept könnyen, rövid idő alatt elkészíthető, pikáns ízű sütemény.
Hozzávalók:
-
30 dkg margarin,
-
30 dkg liszt,
-
30 dkg kristálycukor,
-
15 dkg csokireszelék,
-
6 darab tojás,
-
1 csomag vaníliás cukor,
-
1 csomag sütőpor,
-
2,5 dl vörösbor
-
és egy teáskanál fahéj.
Elkészítés:
A fenti alapanyagokat összekeverjük, tortaformába öntjük, a tetejére vörösborban felolvasztott cukrot öntünk. Fontos, hogy használjunk sütőpapírt, így könnyebb lesz sütés után kivenni a formából. Közepes hőfokon egy óráig süssük.
(forrás: http://www.kispest.hu/ujsag/200208/recept.htm )