Fehérboros pulyka
Hozzávalók:
- 3/4 kg pulyka comb
- 50 dkg burgonya
- ketchup
- fokhagyma,
- majoranna,
- őrölt fekete bors,
- 10-15 dkg sonka vagy szalonna,
- 1 dl fehérbor
A húst hosszúkás csíkokravágjuk, belehelyezzük egy jénai edény aljába, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával, összekeverjük, hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, vagy szalonnát ezzel is összekeverjük, majd jócskán megöntözzük ketchuppal, s vagdalunk rá 5-6 gerezd fokhagymát. Ezután felöntjük 1 dl fehérborral. A tetejére karikára vágott burgonyát teszünk. Ha elkészült alufóliával letakarjuk, s forró sütőbe toljuk. Kb. 40-45 perc alatt kész, nagyon pikáns étel.
(forrás: http://www.externet.hu/webfazek/egytalet/u78.htm )